WIE IS SUS HARZÉ

Focus op veiligheid & duurzaamheid

Ervaring met een hands-on-mentaliteit

Ervaring heeft mij geleerd waarom het belangrijk is om in een veilige omgeving te werken. Als vorige mede-eigenaar van Harzé oude metalen en echtgenoot van Hilde Hanselaer, een pionier in het duurzaam ondernemen, ben ik gaan focussen op mens, milieu en maatschappij. Mijn vrouw heeft MVO advies opgestart waarin ze maatschappelijk verantwoord advies verleent aan bedrijven en opleidingen geeft over duurzaam ondernemen. Samen hebben we Fonds Harzé opgericht, een fonds dat investeert in jongeren die gedreven zijn door duurzaamheid, recyclage en milieu.

HSPreventie_ervaring_Harze-oude-metalen-HS

Harzé oude metalen

Harzé oude metalen is een recyclagebedrijf voor metalen, anders gezegd “een schroothandel”. Van kleins af aan ben ik in dit familiebedrijf opgegroeid en heb ik uiteindelijk de fakkel overgenomen. Hier heb ik 30 jaar ervaring opgedaan en is mijn vlam voor duurzaamheid en veiligheid beginnen aanwakkeren. Na een tijd van overweging, heb ik met mijn vrouw besloten om het bedrijf over te laten en te focussen op onze passie om van de wereld een mooiere en veiligere plaats te maken.HSPreventie_ervaring_MVO-Advies_Hilde-Hanselaer

MVO Advies

MVO Advies biedt opleidingen en trainingen aan over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Mijn echtgenote, Hilde Hanselaer, heeft van 1993 tot 2017 mee gewerkt in Harzé oude metalen. In die 25 jaar heeft ze heel wat ervaring opgedaan en MVO stapsgewijs geïmplementeerd in het familiebedrijf. Zo stelde ze – in samenwerking met COBEREC (de Confederatie van Belgische Recuperanten) – een MVO sectorpaspoort op voor de schrootsector. Na het werk in het familiebedrijf is ze uitgegroeid tot een expert-adviseur binnen MVO. Nu biedt ze fulltime advies aan opstartende en groeiende bedrijven en geef ik ondersteuning op het vlak van preventie.

HSPreventie_ervaring_Fonds-Harze

Fonds Harzé

Fonds Harzé wil het onderwijs stimuleren om projecten rond innovatieve recyclagetechnieken te ontwikkelen. Alle scholieren uit de 3de graad middelbaar en studenten aan de hogeschool of universiteit kunnen deelnemen. Met een jaarlijkse geldprijs wil het Fonds de jonge generatie een extra zetje geven om grootse dingen te realiseren. Als bezielers van Fonds Harzé willen mijn echtgenote en ik ons hart voor recyclage en circulaire economie doorgeven aan jongeren. Wij geloven dat de meest innovatieve en baanbrekende ideeën van hen komen.